Πρόσφατα νέα

Η επίσκεψή μας στην διεθνή έκθεση κλιματισμού, εξαερισμού και ενέργειας στο Μιλάνο ήταν μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες. Η έκθεση χαρακτηρίστηκε από μεγάλη επισκεψιμότητα και συμμετοχή από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς οίκους παγκοσμίως. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις τεχνολογίες ενέργειας, οι οποίες με την βοήθεια νέων υλικών, βοηθούν στην ενεργειακή και οικονομική εξοικονόμηση των συστημάτων. Τα φίλτρα αέρα προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση για την αύξηση της ενεργειακής τους απόδοσης.

Φίλτρα αέρα και αλλεργίες

Κατά τη διάρκεια της Άνοιξης ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων υποφέρει λόγω της κατά τα άλλα όμορφης διαδικασίας της ανθοφορίας. Η αναπαραγωγική διαδικασία των φυτών λόγω της αυξημένης ύπαρξης αιωρούμενων σωματιδίων, γύρης, επιβαρύνουν τον αέρα και κατά συνέπεια τα όργανα του οργανισμού μας με τα οποία έρχεται σε επαφή. Μύτη, μάτια, στόμα, δέρμα, αυτιά.

Φίλτρα αέρα κατασκευασμένα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ιταλία, Ολλανδία με την ανάλογη ποιότητα που χαρακτηρίζει τα ευρωπαϊκά προϊόντα. Ο τρόπος πιστοποίησης στα φίλτρα αέρα των συγκριτικά με χώρες εκτός Ε.Ε. έχουν πολύ μεγάλη διαφορά και είναι ο λόγος που σε πλούσιες χώρες την Μέσης Ανατολής χρησιμοποιούνται Ευρωπαϊκά φίλτρα αέρα όπου το περιβάλλον είναι αρκετά επιβαρυμένο και ο κλιματισμός είναι σε συνεχή λειτουργία.

Τον χειμώνα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης λόγω της καύσης ξύλων σε τζάκια σαν φθηνή λύση για θέρμανση. Στις περιπτώσεις των αστικών κέντρων, η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται τόσο, που δημιουργούνται αναπνευστικά προβλήματα με σοβαρές συνέπιες σε ευπαθείς ομάδες.

Το φαινόμενο του συνεχώς αυξανόμενου κόστους της ενέργειας είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της αναστάτωσης που προκαλεί στην παγκόσμια αγορά η μετάβαση από τις συμβατικές πηγές στις ανανεώσιμες, καθώς και καθορισμένα χρονοδιαγράμματα απεξάρτησης των κρατών της δύσης από πλουτοπαραγωγικές πηγές όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Σελίδες