ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑNΟΪΝΩΝ

 Η ενεργειακή απόδοση των φίλτρων αέρα, είναι πλέον μία ιδέα αρκετά διαδεδομένη ανάμεσα στους τεχνικούς, οι οποίοι γνωρίζουν την αγορά των συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού και αναζητούν το κατάλληλο και το ποιο επικερδές προϊόν. Η αρχική τιμή του φίλτρου δεν είναι αυτή που καθορίζει το τελικό κόστος της επένδυσης. Ένα φθηνό φίλτρο ξεγελάει τους ανειδίκευτους, με αποτέλεσμα, μέχρι την αντικατάστασή του να έχει ξοδέψει περισσότερο αντί να επενδύσει στο κατάλληλο φίλτρο με την υψηλότερη ενεργειακή απόδοση.

 

Αυτή την ιδέα καλλιεργεί η TECHNAIR στους συνεργάτες της με τον εμπλουτισμό προϊόντων νέας τεχνολογίας στην πλούσια γκάμα της. Ένα νέο είδος φίλτρου είναι τα σακόφιλτρα κατασκευασμένα από συνθετικές νάνο-ίνες (syntheticnanofiber). Συγκρινόμενο με ένα συμβατικό σακόφιλτρο μικροϊνών κατηγορίας F7 όπως το ABS70 διαστάσεων (592x592x535)mm, το αντίστοιχο με νάνο ίνες ABSN70 έχει κατά 35Paχαμηλότερη πτώση πίεσης (65 Paέναντι 100 Pa).            

 

Κατά γενικό κανόνα, 1Paσε ένα κλασικό σύστημα εξαερισμού που λειτουργεί στο 50% του χρόνου, κοστίζει 1€ για το φιλτράρισμα σε ενέργεια κάθε χρόνο. Ένα κόστος που εξαφανίζει την διαφορά στην αρχική τιμή και  καθιστά τις νανο-ίνες την οικονομικότερη λύση. Η προσήλωση μας στην ποιότητα είναι αυτή που μας κάνει να αναζητούμε νέες λύσεις για τους συνεργάτες μας.