ΦΙΛΤΡΑ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΩΝ


Λόγω αυξημένης ζήτησης για ανταλλακτικά φίλτρα αφυγραντήρων και υγραντήρων, θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε τους συνεργάτες μας για το ποιοι τύποι φίλτρων είναι οι κατάλληλοι. Όπως και σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα αερισμού επιβάλλεται μια συστοιχία φίλτρων, τα στάδια της οποίας ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου.

 

  1. Σαν πρώτο στάδιο χρησιμοποιούνται τρείς τύποι προφίλτρων κατηγορίας G2 κατά ΕΝ779. Φίλτρο διογκωμένης πολυουρεθάνης πάχους 5mm, φίλτρο σε μορφή πλέγματος πολυπροπυλενίου με ηλεκτροστατικές ιδιότητες και συνθετικό φίλτρο πολυεστέρα πάχους 5mm. Οι παραπάνω τύποι φίλτρων είναι οι πλέον διαδεδομένοι για χρήση σε συστήματα fan-coil για συγκράτηση σκόνης περιβάλλοντος.

     

  2. Το δεύτερο στάδιο φίλτρανσης αποτελείται από φίλτρα κατηγοριών από G4 έως F9. Τα περισσότερα φίλτρα αυτών των κατηγοριών είναι εντός πλαισίων. Στις κλάσεις G το υλικό που συνήθως χρησιμοποιείται είναι ίνες πολυεστέρα, ενώ στην κλάση F το κατεξοχήν πλέον υλικό που κυριαρχεί είναι οι μικροΐνες γυαλιού.

     

  3. Το τρίτο στάδιο της φίλτρανσης του αέρα για αφυγραντήρες και υγραντήρες αποτελεί την ειδική περίπτωση των απόλυτων φίλτρων ΗΕΡΑ, τα οποία φιλτράρουν τον αέρα από μικροοργανισμούς μεγέθους βακτηριδίων και αλλεργιογόνων όπως η γύρη. Οι συνθήκες υγρασίας ευνοούν την ανάπτυξη αερόβιων μικροβίων εντός συσκευών ύγρανσης αφύγρανσης και κλιματισμού χώρων. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο στις περισσότερες των περιπτώσεων η χρήση απολύτων φίλτρων ΗΕΡΑ είναι απαραίτητη για να εμποδίσουν τη διασπορά στο χώρο βλαβερών για την υγεία παραγόντων, ειδικά αν οι χρήστες των συσκευών ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

     

  4. Το τελευταίο στάδιο είναι προαιρετικό και αφορά την απόσμηση του αέρα. Η απόσμηση επιτυγχάνεται με ενεργό άνθρακα. Η συνηθισμένη μορφή του στα εν λόγω συστήματα είναι σε “φύλλο” ινών πολυεστέρα εμποτισμένο με ενεργό άνθρακα σε σκόνη.      

Η TECHNAIR έχει την δυνατότητα σε ανταγωνιστικές τιμές να σας προμηθεύσει τους περισσότερους από τους τύπους φίλτρων για συστήματα υγραντών, αφυγραντών και κλιματιστικών.

Μάθετε λεπτομέρειες επικοινωνώντας μαζί τηλεφωνικά ή με email στο info@technair.gr